Hétfő, 2018-11-19, 4:34 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü


A fejezet kategóriái

Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda [3]
Ezt a sci-fi történetet gal6 ihlette, egy kedves baráti közösségem. Ottani eseményekre utalok, és szereplőivel is onnan gyarapszik a történet.


Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Olvasnivalók
Nyitólap » Cikkek » Folytatásos » Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda

Shelterworld kalóz története 3.rész

  A Quecelstorm nem egyszerű gazdasági anyahajó volt. A nagy Universum háború idején Dandua támadó kötelékének egyik jelentősen kihasznált nagyvasa volt.

  Az akkori gigantikus hajó-, mai raktereiben 50-esével sorakoztak a vadászok, 30-asával a naszádok, és tucatszám a fregattok. Valamint az összes hajótérben elosztva ezer aszteroida-lopó naszád fért el.

  A fürge kisvasakkal megrakott gigászi jármű pontosan 10 ezer utat kezdeményezett az alatt a háború alatt. Térgörbítő mechanizmusának köszönhetően nem olvasztották be, hanem inkább újra felhasználták. Saját fegyverzetét megtartották, és aktív állapotban, kiélesítve volt az állandó háborús fenyegetettség miatt. Távoli aszteroida mezők, elhagyott és behódolt planéták gazdasági szűrését, és termelésbe állítását végezték vele.

  Nagy tiszteletnek örvendő berendezés volt ma is, igaz nem annyira kihasznált.

  Szinte sérthetetlen páncélzata, és az irányító központot, a hajtóművet, valamint a raktereket közvetlenül védő, sérülésre többszörösen megvastagodó burkolata miatt nehezen hihető volt, ami ezekben a percekben zajlott. A Quecelstorm utolsó percei voltak ezek.

  A káoszban nem volt értelmezhető eredmény még.

  Amit a robotpilóta adataiból Kese, és Arithm azonnal látott, hogy a támadó, és védekező fegyverek beindítására sem volt ideje a legénységnek. A robotpilótát is csak a támadás után kepcsolták be. Az érzékelők több tucat halottat, és a maradék gyengülő életjelű haldokló legénységet mutatták. a hajó kezdett darabjaira omlani széjjel a hatalmas behatástól, melyet még egy utolsó, egyszerű elemzés a hajótest közelében lévő halott, és életre alkalmatlannak számított bolygóról érkező egyetlen energianyalábnak tulajdonított.

  Kese hozzászokott ifjú évei során a szenvedés látványához, a méretes, egylégterű irányítófülke láttán azonban kívánta a végét, ezekre a szerencsétlenekre. izzani látszottak a falak is.

  Kese idegesen nyelt egyet, miközben tekintetét enyhe, észrevétlen szögben elfordította a monitorról. Öccse gyakran kiismerhetetlen vonásait pásztázta, melyek most kendőzetlenül erős izgalomról, és fájdalomról tettek bizonyságot.

  A látvány önmagáért beszélt. Néhány perc, és a kiállhatatlan zúgás, a hangzavar, a sikoltások, és üvöltések hirtelen megszűntek.

  A kapcsolat végleg megszakadt.

  A Quecelstorm megszűnt létezni.

Kategória: Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda | Hozzáadta: krisztabea (2010-07-22)
Megtekintések száma: 700 | Tag-ek(kulcsszavak): shelterworld, sorozat, Sci-Fi, irodalom, novella | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Ingyenes webtárhely uCoz