Hétfő, 2018-11-19, 5:16 PMNyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü


A fejezet kategóriái

Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda [3]
Ezt a sci-fi történetet gal6 ihlette, egy kedves baráti közösségem. Ottani eseményekre utalok, és szereplőivel is onnan gyarapszik a történet.


Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Olvasnivalók
Nyitólap » Cikkek » Folytatásos » Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda

Shelterworld kalóz története 2. rész

  Kese úrnő már tíz perce a beérkező üzeneteit böngészte. Az érintőképernyő nem működött. Megint. Így a billentyűzetre hagyatkozott, miután csatlakoztatta. Igyekezett nem bosszankodni emiatt. Lett volna oka más, de visszafogta magát.

   A bolygó kristálykitermelése éppen állt. Az aszteroidákról még nem érkeztek meg a szállítmányok. Hiábavalónak érezte a ma délutáni tárgyalásokat a planéta iparát fejlesztő mérnök-vezérigazgatóval. Ez az ember sült bolond volt. Annyi nyersanyagot kért a helyi kitermelés miatt épülő fejlesztésekért, hogy az bizonyos hadihajók jelenlegi építésének a visszafogását jelentette, méghozzá 32 órára. Ez több mint nem biztonságos. Azért persze aláírta a Cápa kérelmét. Csak így nevezte ezt a kellemetlen figurát. A meglebbenő fátyolfüggöny mögött, odakint, a kettős holdvilágban megcsillant a medence a cápákkal. Még a legendás, Ősi Bolygóról származtatják őket a tudósok. Ezek az állatok ilyen akaratosak. Pedig milyen különlegesek. Danduán nincsenek ilyen összetett élőlények. Egyáltalán sós víz is alig akad. Talán azért vérszomjasak, mert ők is érzik, hogy ez nem a hazájuk. Ki tudja, talán szelídebbek lehettek otthon.

   Érzékenységről az igazgatónál szó sem lehetett. Egyszerűen aláíratott Kesével és kész. Különben sosem készül el a kitermelő üzem, a kristálybánya. Aztán erre már ráépíthetik végre a nariondúsítót. Ezzel a flottáknak is lesz elég üzemanyag az egész Univerzumban. Kese kizárólag ezért írt alá ma. Ezért, mert olyan közel került az álma.

   A háborús helyzet fokozódott most, hogy végre sikerült megalakítani ezt a hatalmas, és erős szövetséget, melynek alapító tagja maga a Gorán. Eközben a háttérből erősen védett lett a bolygója, és ez bizony fontos a továbblépés érdekében.

   Kese nem ebbe született bele. Valaha a Dandua folyamatos háborús összecsapások színtere volt. Az Univerzumba érkező fajok, és az Univerzum-csapdába került külső bolygók két legjelentősebb Szövetségének frontharcai közepette nőtt fel. Minek hatására már vagy 10 évesen terveket készített, hogyan váltsa valóra két nagy álmát: a népe békéjét, és az Ősi Bolygó felkutatását, ahonnan humán ősei származtak el a legenda szerint.

   Ritkán gondolt a háború borzalmaival. Valójában kiváló képességgel tudta kívül rekeszteni magán a fájdalmat, és a borzongást. A félelmet pedig úgy kezelte, mint valami motivátort, ami arra szolgál, hogy összeszedje magát, kitisztítsa az elméjét, és ha kell, kiüresítse a szívét, a lelkét. Kisgyermekkorában megtanulta, hogy ha enged a félelmének, akkor az megzavarja a gondolkodását. Elmegyilkosnak tartotta, és mivel az emberi lélek legmélyéből fakadt, nem lehetett neki ellenállni, ezért utat adott számára, amin keresztül átáramlott rajta, de nem kötözte meg, mert nem volt tere.

    Otthagyta az gépet. Az opálos üvegből készült áttetsző monitoron még ott villogott a beérkezett üzenetek jelzése. Már megválaszolta legfontosabb leveleit, körüzenetet küldött a tárgyalás eredményéről, a tervek beindításáról az ipari, és a környezetvédelmi minisztérium vezetőinek, a parlament jelen elnökének, és a katonai véd bizottság parancsnokának, a hadiipart kézben tartó tábornoki teamnek, és a hajógyárnak is.

   Az ablakhoz lépett a késői órához képest fürge mozdulattal, a tekintete mélán pásztázta a távolt, ahol a láthatárt sejtette. Mégis apró részletekig befogta az agya, mindazt, amit látott, s ami a látókörébe került. Ha napok múltán álmából felébresztette volna valaki, akkor is visszaidéz mindent. Tökéletes képzésben részesült katona volt.

   Az éjszakába forduló égbolt észrevétlen világosodott ki a kormányfői rezidencia felett. A heves déli szél csitult, s közben magával sodorta az Adon- hegy felől a felhőket.

   A csillagok előbb csak hunyorogtak, majd teljes ragyogásukban fürdették meg a firmamentumot, s ez a visszafogott pompa az ég felé nyújtózkodó, karcsú, vörös sziklákat sejtelmes köpenybe burkolta. Megébredt néhány szín a maga sötét mélységében.

   Az árnyakkal terhes légben sóhajjátékba kezdett az addig fütyülő szél. Mintha szelíden álomba kívánkozna.

   A körben üveg nappali szobát hirtelen légvonat szelte keresztül a nyitott ablak és a fotocellás ajtó között. A fehér függöny lobogóként táncolt, mialatt az érkező sietve a szobába lépett. A nyakigláb fiatalember Arithm névre hallgatott, és Kese testvérbátyjaként nagy befolyásra tett szert. A haderőben nagy tapasztalatnak örvendett, melyet a Gorán Védelmi szervezetében igyekezett kamatoztatni. Ifjú kora ellenére híre bejárta a Danduával szövetséges világokat.

A politika azonban nem volt az erőssége.

   Arithm szinte berobbant az ajtón. Kezében outoffon villogott izzó vörös fényben.Izgatott viselkedésére Kese azonnal elé lépett. Szinte összeért a homlokuk, ahogy a fiú elhadarta:

   -  Ezt látnod kell! A Quecelstorm bajban van!

  Kese arcára aggodalom ült ki, mégis hitetlenkedve fogadta. Mi baj érhetett egy ekkora anyahajót? Valami gigantikus behatás kellett hozzá, hogy ekkora gond legyen, amiért őt elsők között értesítik, méghozzá az öccse.

   - Nem értem, de ha te ítéled veszélyesnek a helyzetet, akkor bizonyára az is. De mond, nem a Duesunba kértek engedélyt kutatásra? Rémlik, még elleneztük is többen, mert az a rendszer már múlt idő, még az energiát is elnyeli hamarosan.

   - Így volt. Ám valami méretes meteoritmezőre hivatkoztak, melynek ha megfelelő az összetétele, hatalmas nyersanyagmennyiséget húznánk be vele a flottáink és az építkezéseid számára.

   Kese úgy hallotta, az építkezéseid szó kis éllel hagyta el Arithm száját, de ezzel most nem foglalkozott. A monitorhoz ugrott. Öccse vele mozdult. Az outoffon fénye zöldes derengéssé változott.

   - Él a kapcsolat - kiáltott rá Arithm Kesére. Aki így egyetlen billentyűparanccsal összeköttetésben állt a Quecelstormal.

Kategória: Shelterworld kalóz története-- avagy az Univerzum csapda | Hozzáadta: krisztabea (2010-07-22)
Megtekintések száma: 723 | Tag-ek(kulcsszavak): Kese, shelterworld, sorozat, Arithm, novella | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Ingyenes webtárhely uCoz